dissabte, 2 de gener del 2010

NF: La Chapelle


Nom oficial: La Chapelle-aux-Saints 1
Sexe: Home
Edat biològica: 60 anys
Edat actual: 50.000 anys
Alçada: 155 cm
Capacitat craniana: 1625 cc
Descobert per: L.Bardon, A. Bouyssonie, J. Bouyssonie
Any i lloc de descobriment: 1908, La Chapelle-aux-Saints, França.

El vell de la Chapelle (CH) les ha passades més negres que Caín: no només va patir artritis durant els seus anys de vida en aquella època tan dura, malaltia que el va portar al forat on es va trobar, sinó que a més a més, 50.000 anys més tard va ser desenterrat per uns éssers estranys, un dels quals en va començar a fer retrats robot del seu aspecte, i cal dir que no en va sortir gaire ben parat:

Amb un garrot a la mà dreta i fent cara de mico enfollit, el belga (un tal Boule) que el va dibuixar es va fer famós; en aquells temps la gent encara no sabia què eren els neandertals, i val a dir que aquest gargot del vell de la Chapelle va ajudar a posar les coses al seu lloc: eren l’esglaó perdut entre els simis i els humans.
Aquesta imatge ha quedat gravada al subconscient col•lectiu, i molts guionistes i directors de cinema l’han plasmat a les grans pantalles, cosa que ha posat molts entrebancs (i en continua posant) a l’hora de comprendre qui eren aquells homes-micos.
CH va ser trobat enterrat en una posició fetal, que per molts és símbol que hi va haver un ritual religiós, però els defensors de la Boule-mania creuen que això no té cap sentit: ritualitat entre simis que caminen drets? On s’és vist??
Una altra curiositat d’aquest vellet és que potser no ho era tant: per a alguns tenia ben bé 60 anys, però per altres només arribava als 40, la mateixa edat que en Christian de Nip Tuck, o sigui que maduret sí que ho devia ser, però de vell no en tenia ni un pèl.
Últimament, i per sort, els antropòlegs han començat a fer un esforç per superar els prejudicis de mico esguerrat i li han intentat ‘arreglar’ una mica la imatge exterior:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada