divendres, 2 d’abril del 2010

Blocaires: Martín Cagliani


El periodista argentí Martín Cagliani (1974) és llicenciat en antropologia i neandertalòfil fins al racó més amagat del seu cor, per si algú encara gosa dubtar-ho. En Martín no només es dedica als neandertals, però, sinó que gestiona diàriament una desena de blogs de caràcter científico-fossílic (no he trobat cap altra paraula). Una FEINADA, amb majúscules. Crec que a mi em seria impossible, i em pregunto: té més feina, a part dels blogs, o bé la seva setmanada depèn exclusivament de les notícies dels fòssils? No em sorprendria gens. Els neandertals són una mina d'or de la qual la majoria de mortals n'ignora l'existència; únicament en Martín sembla que va treure el pic i la pala aquell estiu del 2006 i va començar a gratar una mica les parets de la mina.

El currículum vitae d'en Martín ha estat la següent cosa que una mica més i em fa caure de cul a terra: és més llarga que la segona era quaternària! Un detall increïble de creure, però que deu ser ben cert és que el seu primer ofici va ser el de venedor de rams! Per tot es comença.
Tanta paperassa li ha valgut per situar el seu Mundo Neandertal en una de les pàgines que parlen sobre neandertals més famosa de la web, sempre apareix entre les 4-5 primeres, i no n'hi ha pas per menys, es nota que el nostre periodista s'hi ha deixat la pell.

El seu blog, Mundo Neandertal, manté sempre el lector ben informat de qualsevol esdeveniment relacionat amb els Hominidae, i quan no hi ha esdeveniments, hi penja articles sobre jaciments, neandertals famosos, etc.
MN es caracteritza a l'hora d'escriure pel seu estil força objectiu, però alhora proper; això fa que l'esforç per llegir els articles sigui mínim, i el més important de tot: fomenta les ganes del lector a tornar a entrar al MN. No ho dic pas perquè sí, jo en sóc un exemple ben viu: tant bon punt em connectava a internet, la primera cosa que feia era escriure "Mundo Neandertal" al google, per veure quina una de nova n'havia dit, en Martín.

Una altra cosa realment interessant sobre el seu blog és que Mundo Neandertal també és visitat per genetistes i antropòlegs ben reconeguts, als quals en Martín els realitza entrevistes. La última entrevista tracta sobre la senyora X, i l'entrevistat és ni més ni menys que el mateix Carles Lalueza. Per altra banda, en Martín també ha estat entrevistat per altres blogs --és una celebrity de l'antropologia.

Encara que sembli que l'activitat d'en Martín sobre el tema neandertal és més aviat passsiva, el cert és que ell també té les seves teories, de per què es van extingir: cal dir que és més aviat mutlirregionalista, opina que els neandertals van ser absorbits, i com a tal mira de reüll articles com el de Cioclovina 1, publicat per la deessa K. Harvati; encara recordo aquell "a veure què en dirà, d'això, en Trinkaus", però en Trinkaus no en va dir res.

No em digueu que no siguin graciosos!

Per acabar, haig de confessar que l'autor d'aquell món neandertal s'ha convertit en el meu model exemplar: tantes visites, tanta fama, tants neandertals, tants d'articles interessants dels quals he après durant 4 llargs anys, fan que només pugui expressar el meu agraïment en tres paraules i mitja: VISITEU-LO CADA DIA!
http://neanderthalis.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada