divendres, 16 d’abril del 2010

El sexe d'Eudald Carbonell

L'expert i conegut antropoarqueòleg Eudald Carbonell, cap de les exacavacions de l'Abric Romaní durant ni més ni menys que 30 anys, acaba de publicar un llibre titolat "El sexe social". La portada del llibre encara és més entenedora: una floreta rosa oberta de bat a bat. Una bona opció ara que s'acosta la primavera, que la sang altera.

Carbonell creu que el sexe juga un paper molt important en el comportament social humà. El sexe no només és encular pel darrere i deixar la femella prenyada per assegurar la transmisió dels gens, sinó també una activitat que "engloba factors psicològics, físics, etc", tot un món, vaja. En deu parlar, dels neandertals en aquest llibre? Amb les restes trobades a l'abric romaní, haurà pogut esbrinar alguns aspectes del comportament sexual entre els neander? També practicàven la sociosexualitat?

Explosió de notícies capellanenques: Eudald ha avançat que aquest estiu celebraran els 30 anys d'excavacions a l'abric romaní (i que en siguin molts més) i publicaran un seguit de tesis i d'altres articles que tindran molt d'impacte. De p.m.

Museu! S'està construïnt (o es va decidir construïr) un magnific museu anomenat Centre de Recerca i Museu dels Neandertals a Catalunya, un projecte fascinant que es situarà al nivell del Neandertal Museum d'Alemanya i que diu que espera poder veure completat abans de jubilar-se. Com que ja té els cabells blancs, suposo i espero que això no deurà ser d'aquí gaire temps. Ets un NeanderCrack, Eudald! Sempre lluitant pels neandertals, sí senyor, com ha de ser!

Font:
anodiari.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada