dijous, 6 de maig del 2010

GENOMA: Canvis de comportament sospitosos


Si bé es cert que fins aquest divendres dia 7 de maig no sabrem res de segur sobre la revelació del genoma, sí que es cert que, personalment, he notat uns canvis de comportament molt sospitosos entre els forad'africanistes convençuts durant els últims 2-3 mesos, que m'han impressionat força. No ho sabia, que la gent pogués canviar tant fàcilment la seva postura científica, i encara menys un forad'africanista, que dóna per segur que tot allò de l'interbreeding amb aquelles mascotes d'en Tarzan són contes de la vora del foc -el més segur és que els acabéssin clavant les llances o bé cremant-los el cul amb una torxa, és el que se sol fer amb els orangutans empipadors quan no es té escopeta- però sexe? Mai. Ni sexe, ni tant sols una conversa amistosa, res. Estem parlant de dos nivells diferents: és com comparar un tronc d'alzina amb un llibre, un cargol amb un cotxe, i fins i tot m'atreveixo a dir que comparar els "humans" amb aquells micos -ara els més sentimentals els anomenen humans arcaics, però tots sabem que d'humans només n'hi ha uns, tota la resta han de portar el prefix sub al davant- és com comparar la trilogia d'en Sawyer amb El sexe social, de l'Eudald Carbonell -ARA T'HAS PASSAT, Mª Lluïsa!
Aquests són els pensaments inherents a la ment de tot forad'africanista convençut. Pensaments, que com ja us he dit, han canviat en els portaveus d'aquesta teoria, o més ben dit, teorema, sobre l'orígen de l'home i que ha quedat ben pal·lès en les seves entrevistes i comentaris:
-Carles Lalueza:
2008: "Això és impossible" (referint-se a l'activitat sexual entre moderns i neandertals). "Es tracta d'espècies separades per 900.000 anys. Hi ha gens seus que no han arribat fins a nosaltres"
2010: "El concepte d'espècie comença a caducar; amb la genètica no podem definir els limits clars d'una espècie." "El genoma neandertal es publicarà d'aquí unes setmanes, i suposarà la fusió de les dues teories vigents en una altra de més complexa""Els ximpanzés i bonobos poden tenir descendència fèrtil després d'haver estat separats més de 2 milions d'anys (més clar que això, l'aigua)"
-Svante Pääbo:
2006-2009: "Tot el que podem dir és que si moderns i neandertals van mantenir relacions sexuals, aquestes van ser tant ocasionals que no n'han deixat rastre en els humans d'avui en dia".
2009-2010: "N'estic segur que hi va haver sexe" "Bé, no sabem si se'ns enten, quan diem que l'interbreeding no va tenir lloc, és molt difícil d'explicar a la població d'una manera clara què és el que estem veient, però en cap cas no descartem una petita contribució dels neandertals al genoma dels humans moderns".
-Milford Wolpoff
?-2009: "Que sí, que sí que n'hi va haver, el que passa és que els seuse llinatges s'han perdut, es van seleccionar negativament, i ens ha crescut la barbeta i el front, però us dic que si analitzeu el registre fòssil, es veu clarament que n'hi va haver"
2010: "Si els neandertals i els moderns es van encreuar, s'haurien de classificar dins la mateixa espècie"
-John Hawks
?-2009: "Quan els que estan seqüenciant el genoma ens diuen que no han trobat evidència d'entrecreuament, no vol dir ni molt menys que els moderns i els neandertals no poguessin tenir fills, sinó que la contribució neandertal a la nostra espècie ha estat irrellevant"
2010: "Multirregional evolution lives!"
-El Paleofreak (comentarista al Mundo Neandertal i aficionat amb tot allò que va passar a la prehistòria)
-?- principis de 2010: "tots aquests (multirregionalistes) ens ho volen fer creure (l'interbreeding) basant-se en models que no s'aguanten per enlloc, i sense cap tipus de prova sòlida" "El que està clar és que tots som d'orígen africà recent".
-abril 2010: "Racista? (parlant sobre l'article de la universitat de Mèxic que prediu entrecreuament amb els neandertals) No, què va! Si els africans serien els autèntics H. sapiens!"
Premsa:
?-principis 2010: "L'esborrany del genoma neandertal, presentat el febrer de 2009 ha permès comprovar que no ens vam aparellar amb ells".
-2010: "Neandertal genomics paper coming?" (i donant a entendre que hi havia algun rumor de la Central força contradictori amb els resultats del primer esborrany).

Jo només diré una cosa: que no hi ha més cec que el que no vol veure.
Vull que sigui DIVENDREEEEEEESSSSSS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada