dimecres, 29 de setembre del 2010

Assassins!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanta crueltat sembla que no pugui venir d'un ésser humà. Com és possible que, fa més de 40.000 anys, algun individu desconegut clavés ferotgement una llança que va perforar els pulmons de l'Anònim, el neandertal més complet trobat mai a la península ibèrica? Com és possible que després d'haver-lo atravessat amb la llança com si fos una bèstia salvatge, l'abandonés allà terra mentre demanava ajuda i cridava del dolor, i se n'anés corrents?
Ferit de mort, l'Anònim va morir sol, abandonat. Les hienes el van trobar mort i se'l van endur a la seva cova, que avui anomenem Cova Foradada d'Oliva, per aprofitar-ne tot el que van poder. Van conviure amb les restes de l'Anònim fins que elles també es van extingir. Ho sabem perquè al costat del bloc de roca calcària d'on ha estat recuperat el neandertal i que pesa més de 100 quilos, s'hi han trobat excrements de hiena.



Tant bon punt he llegit el titular de la notícia se m'ha parat el cor. Com és possible? Quin mal devia haver fet el nostre Anònim -per cert, es comença a sospitar que es tracta d'un mascle- perquè el matessin a sang freda i l'abandonessin, com si mai no hagués existit?

Ara sortiran els partidaris dels moderns dolents i diran que l'Anònim és una mostra del genocidi que aquests últims van practicar contra els neandertals. I després sortiran els creacionistes dient que això correspon al capítol de l'assassinat d'Abel per part de Caín, i que per tant la Bíblia és certa.
Prou de dir bestieses: no ens cal anar a buscar moderns enlloc. Els neandertals podien ser ben violents, quan volien. També es barallaven entre ells, però per sort en la majoria de casos demanaven perdó i després ajudaven el ferit. Desgraciadament aquest no va ser el cas d'aquell valencià de 40.000 anys. El motiu que ha fet pensar això als experts és una peça de sílex clavada en una vèrtebra en posició vertical.



En aquest bloc tant pesat només hi ha mig cos de l'Anònim -això sí, en molt bon estat- tot i que al mateix lloc s'hi ha trobat un troç d'húmer i un peroné que semblen ser del mateix individu.

Quin futur li espera al nostre anònim? En primer lloc se'l vol estudiar millor. Per fer això, se'l traslladarà a la UAB (guaita tu, el tindré ben aprop :D) per fer-li un TAC. Els TACs s'utilizen per observar detalladament l'estat en què es troben els ossos, si hi ha fractura o no. Haig de confessar que no els havia sentit anomenar mai fins que no em vaig fotre una castanya amb la bicicleta.
Després del TAC, el nostre Anònim serà investigat profundament (i espero que això vulgui dir anàlisis d'ADN, com ha demanat fer ja l'equip d'en Pääbo) i la restauració, que suposo que consistirà en extreure l'Anònim del bloc de ciment d'on es troba atrapat i reconstruïr-lo. Amb una mica de sort d'aqui pocs mesos o anys li podrem veure la cara en una reconstrucció que farà una especialista de la URV al nivell d'aquelles reconstruccions dels germans Kennis, els autors de la nostra Wilma. Després del seu llarg viatge, l'Anònim retornarà a València i s'instal·larà al Museu de Prehistòria de València, on ja hi té una plaça reservada.



Tot fa pensar que potser la vida de l'Anònim va ser una broma molt cruel, però en canvi, la seva mort serà tot un èxit!!

Font:

http://www.levante-emv.com/cultura/2010/09/29/expertos-creen-neandertal-cova-forada-asesinado/743198.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada