dijous, 25 de novembre del 2010

TOP11: Les 11 notícies més impactants del 2010

Com que l'any ja s'acaba (snif... han passat tantes coses bones! El 2011 vull que encara sigui més neandertal!), en aquest post farem una petita recapitulació de les últimes 11 notícies (n'anava a fer 10, però es que no podia deixar de banda l'11) que ens han arribat sobre els neandertals, i al final valorarem si realment hem avançat o no en coneixements, o si bé tot és una excusa barata d'aquells que es posen una bata i es fan anomenar científics per tal de sortir a la premsa, perquè com sabem els neandertals ja són dins del món de les celebrities.



-DENTS QUE VAN MOLT (MASSA) DEPRESSA:

En aquest estudi de recent aparició, tant recent que molts diaris encara n'estan parlant amb titulars sensacionalistes, se'ns diu que analitzant les dents d'uns nounats neandertals, hi ha motius per pensar que arribaven a adults uns 4 anys abans que els moderns. A més a més, es creu que aquesta diferència va ser clau per garantir la seva extinció enfront dels infants sàpians.

-UN CERVELL MASSA CILÍNDRIC.

En comparació amb el cervell dels nounats moderns, el cervell dels neandertals no passava per una fase de globularització, en què el cervell es feia més rodonet, perquè com sabem els sapientíssims tot ho tenen molt rodonet, si els comparem amb els neandertals, que tenien el cap com un cogombre. Aquest fenòmen tenia les mateixes implicacions que les dentetes: menys adaptació, estupidesa, poques habilitats, en definitiva, l'extinció.



-UN GEN QUE PRODUEIX AL·LUCINACIONS A L'HORA DE TASTAR UN PORRO:

Científics de la GNOME van indentificar un gen del genoma de l'Otzi al seu cromosoma 10 que en teoria prové dels neandertals, i van dir que els protadors d'aquest fragment eren més sensibles a patir transtorns amb la maria. Tal com es diu sovint: la realitat supera la ficció.


-ELS DITS NEANDERTALS EREN MOLT SUCOSOS:

Un parell de neandertals tenien uns dits anulars que podriem definir com a "llargs", segons un estudi. Aquests dits anulars llargs segurament indicaven nivells de testosterona elevats, i això predisposava a, d'entre altres coses, més agressivitat i propensió a les infidelitats.

-ELS NEANDERTALS CAMPAVEN TRANQUIL·LAMENT PER LA XINA FA 100.000 ANYS
.

O els neandertals, o els descendents que van tenir amb alguna banda d'africans que un bon dia van decidir assentar-se a la Xina per contemplar ossos panda i menjar bambú. Aquestes són les conclusions d'un treball d'en Trinkaus, el busca-i-troba híbrids, a partir d'una mandíbula inferior del "Dentetes" l'individu responsable de tot aquest enrenou, i que té ni més ni menys que 100.000 anys.

-L'OZZY ES DESCONGELA PER CRIDAR L'ATENCIÓ:

Finalment, i per culpa dels neandertals, un roquer britànic de 60 anys en vies d'extinció ha rebut l'atenció de centenars de diaris de tot el món gràcies a un suposat avantpassat neandertal que va viure fa desenes de milers d'anys. Els seus comentaris? "Oh, això no m'hauria de soprendre" i coses per l'estil.

-LA PEL·LÍCULA MÉS DOLENTA DE LA HISTÒRIA TÉ COM A PROTAGONISTA UN NEANDERTAL.

L'últim llargmetratge d'en Malaterre, difícil d'oblidar i de païr per aquells que l'hagin vist, hauria de guanyar-se l'Òscar a la pitjor pel·lícula de la història. Com a curiositat, el protagonista és un neandertal siliconat amb les dents postisses. Què farien els directors de pel·lícules sobre homes prehistòrics sense els neandertals!?!? Resposta: el pena, com sempre.



-LES RADIACIONS EUROPEES D'U.V. PODRIEN HAVER-SE CARREGAT ELS NEANDER

És una hipòtesi "seriosa" això que mitja Europa va rebre una forta radiació U.V com a conseqüència d'unes alteracions del camp magnètic terrestre, i com que els neandertals no feien servir crema solar, van morir de càncer. Una hipòtesi gens comprobable, però és clar, com ja marca la tradició, sobre l'extinció neandertal tothom pot dir-hi la seva, fins i tot personatges com en Sawyer o en Malaterre.

-JOIES? NO GRÀCIES, EMPORTEU-VOS-LES BEN LLUNY DEL CAMPAMENT.

El Chatelperronià, la indústria considerada fins fa poc com a "pròpia dels neandertals que van rebre una aculturació dels nouvinguts africans". El Chatelperronià, de mode 4, mostra moltes similituds amb l'Aurinyacià, i en canvi és clarament diferent del típicament neandertal mosterià. Entre d'altres coses, en el Chatelperronià hi trobem objectes de decoració personal, molt escassos o inexistents en el Mosterià que volen dir "ment moderna". Les últimes datacions posen en dubte l'orígen neandertal d'aquesta indústria, de manera que és possible que no s'arribessin a guarnir mai...

-ASSASSINAT A VALÈNCIA FA 40.000 ANYS

El neandertal de la Cova Foradada de La Safor, a València, presenta indicis que fan creure que va tenir un final -més aviat punt i apart- espantós: algun covard li va clavar una llança per l'esquena i el va abandonar allà terra, a l'abast de les hienes famolenques, que se'l van endur a la seva cova i s'hi van cagar al costat.



-ERUPCIONS VOLCÀNIQUES MASSIVES VAN OFEGAR MOLTS NEANDERTALS

El fum i les cendres emeses per l'erupció de diversos volcans europeus fa entre 30 i 40.000 anys a l'Europa central i de l'Est haurien asfixiat diferents poblacions neandertals, encara que possiblement no totes. Què passa amb els neandertals de l'Europa de l'oest? I amb els de l'Orient mitjà? La hipòtesi formulada per un arqueòleg rus ha estat molt ben acollida entre la comunitat antropològica, però ningú no es vol aventurar a fer l'ultimàtum sobre l'extinció neandertal.


Conclusió: NO hem après a comprendre millor els neandertals. En 4 casos comptats només tenim 4 dades que no sabem com interpretar i que són víctimes del sapiencentrisme, el modernisme, el darwinisme i de totes les coses que acaben en -isme. De tota la resta, només hem après que cada dia que passa, la premsa perd més credibilitat, cada cop és més difícil llegir un bon article i els directors de cinema perden fuel. També hi haig d'afegir que molta gent enyora els neandertals i no sap viure sense ells encara que després els insulti, oi Ozzy?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada