dissabte, 15 de gener del 2011

Obvietat: Trinkaus troba i comenta... més híbrids!

La paraula híbrid, freda i insignificant per sí sola, és una paraula molt especial. Per què? Perquè és la preferida del dr. Trinkaus. Estadísticament parlant, i sense deixar de banda la relativitat de la ciència en el seu conjunt, podríem afirmar que Erik Trinkaus pronuncia més vegades la paraula híbrid que qualsevol ciutadà del món agafat a l'atzar. Per tant, no és descabellat afirmar que aquesta paraula li provoca sensacions indescriptibles que surten des del més profund del seu ésser i que recorren tot el seu cos fins arribar a les extremitats superiors (els braços) que aixequen i abaixen amb força, una i una altra vegada, un pic. Un pic que pica sense parar, per aquí per allà, perquè el seu parell fonatori pugui pronunciar sense parar la paraula "híbrid".



Amb tota aquesta parrafada, el que volia dir és que sembla que, ara que el Dentetes s'ha pres unes vacances ben merescudes, Trinkaus també ha aprofitat per recordar b(v)ells temps al cantó sud-est de la bassa. Aquesta bassa sembla atreure molts turistes que viuen en llocs que propicien consumir compulsivament anti-depressius (per això mai no s'hi ha trobat cap neandertal a Irlanda ni Escòcia) però del que vull parlar aquí no és de depressions, sinó d'un petit comentari que sembla haver fet el dr. Trinkaus sobre... ja sabeu què.

Aquest cop podria tractar-se d'una ficada de pota. M'agradaria pensar que Trinkaus està preparant un altre estudi (o encara que sigui una carta poca-solta) sobre els Palomas, una de les últimes famílies neandertals que va viure i morir de la manera més neandertal possible d'aquest món. Recapitulem: l'any 2008 uns excavadors de diferents països van analitzar uns fòssils de diferents neandertals datats en 40-42.000 anys que van viure a les terres murcianes. Trinkaus també va participar en aquest estudi, i ara sembla que n'ha tornat a fer un petit recordatori, o almenys això és el que he llegit.


El titolar de la portada "se cruzaron, neandertales y sapiens?" és soso. Molt. Més que un bistec sense sal. Ara sembla que està de moda això de creuar per aquí i per allà, descobrir aquells brutes fer una mica de conya i aprofitar per enfotre-se'n d'algú, una actitud molt sàpiens que de ben segur hagués deixat meravellats els neandertals, sense deixar de banda les pel·lícules, triologies i altres mandangues que normalment hi van associades, i que afegeixen humor del negre a la notícia.

Tornem als Palomas: sembla ser que alguns d'ells mostraven característiques més "modernes" i que els autors van voler explicar amb dues alternatives: la primera, que estiguessin evolucionant cap a la modernitat, com si fos l'únic camí possible (NOOOOO!!!) i la segona és que alguns van pensar en en Trinkaus i la seva paraula preferida. No cal ni que digui que Trinkaus s'ha decantat per la segona opció (la primera tampoc no sembla gaire millor...).

El que no ha pogut explicar el dr. Trinkaus, perquè no disposa de les dades necessàries és si aquesta segona hipòtesi és correcta. Tampoc no sorprèn gens. S'agafa un crani, es prenen les mesures, i es publica l'estudi afirmant que és tal cosa, i la genètica i el registre fòssil ja poden dir-hi missa. Les coses no funcionen així, sr. Trinkaus. Abans de fer qualsevol declaració sobre els orígens dels Palomas, vostè hauria de ser capaç de contestar:

-Per què es van extingir?
-On són els seus descendents?
-Hi ha cap altra alternativa possible i plausible per explicar la morfologia dels Palomas, com ara una cosa que es diu diversitat?
-Què hi feien els immigrants al sud de la península fa 42.000 anys, si fins en fa 30.000 no se'n troben restes? I que ningú no digui que se n'anaven de vacances!!
-On són les proves d'ADN que demostren els orígens "duals" dels Palomas?



Una altra curiositat de les suposades investigacions del dr. Trinkaus és que sembla que ha inclòs a la seva llista d'híbrids el neandertal Anònim de la cova foradada, famós per la seva integritat. Aquest neandertal no pertany a la família dels Palomas, però també s'ha afegit a la festa. Segurament d'aquí poc tindrem estudis més detallats d'aquests individus de les mans i l'esperit híbrid de mr. Trinkaus.

EDITAT 1: El neandertal Anònim està deixant de ser tant anònim. Ara diuen que podria tractar-se d'una joveneta d'entre 20 i 25 anys, amb el pubis força ben conservat i que servirà per estudiar els parts neandertals. Haurem de pensar un nom per aquesta jove, què us sembla Xicoteta?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada