dimarts, 21 de juny del 2011

La bëstia dels Älps tenia els ulls foscos

.... de moment això és la única cosa que han avançat els de l'equip que li estan seqüenciant el genoma -sí, tal com ho heu sentit, el genoma de l'Otzi de més de 5.000 anys està sent seqüenciat!!!!!- però és d'esperar que tindrem moltes sorpreses en els propers dies d'aquest yeti que va morir amb 35-40 anys.



Més informació: http://news.sciencemag.org/sciencenow/2011/06/the-icemans-last-meal.html?ref=hp

2 comentaris:

  1. Hay un alelo (rs12913832A, gen HERC2) que puede informar de un 50% escaso de la probabilidad de ojos azules. Es el único alelo que puede realmente dar alguna información, ya que el resto de los alelos sólo informan de probabilidades extremadamente bajas. (Ref.)

    Imagino por tanto que lo único que han descubierto es que Ötzi tenía el rs12913832G y no el rs12913832A. Poco más se puede decir: aún podría tener los ojos verdes, ámbar, grises o incluso azules. Aunque que los tuviera castaños es una suposición razonable.

    ResponElimina
  2. Sembla ser que n'hi ha algun més (OCA2, pot ser?) implicat en els ulls blaus, però és clar, mai no es pot estar 100% segur. Com dius, és raonable suposar que tingués els ulls foscos, perquè la majoria d'europeus del sud tenen aquest color d'ulls (ja he llegit al gnxp que en Razib creu que l'Otzi tenia molta afinitat amb l'orient mitjà, no sé si ho diu perquè tenia els ulls foscos o què).

    ResponElimina