dimecres, 6 de juliol del 2011

Els primers moderns europeus eren uns caníbals exemplars

Trobats a l'Europa del sud-est i datats en 32.000 anys, aquests primers europeus amb barbeta ja portaven amb ells les petxinetes decorades: sí, quan volien, podien arrivar a ser més presumits que un gall d'indi. Quan no volien i se'ls creuaven els cables podien arribar a mostrar el seu cantó més caníbal: el canibalisme és una pràctica indiscutiblement associada a aquests ucraïnesos tant sofisticats, segons els investigadors. Però la cosa sembla que no va ser purament gastronòmica, sinó més aviat ritual. Potser volien adquirir els poders dels morts menjant-se'ls i altres pensaments altament desenvolupats que devien tenir.



Entre les víctimes no s'hi especifica si hi havia nens petits, com en el cas dels neandertals del Sidrón, fet que de ben segur perjudicaria molt la imatge que tenim dels primers moderns. Davant la pregunta que ens estem fent tots, és a dir, si aquest canibalisme es pot equiparar al del dels neandertals sidronencs, segurament ens trobaríem dos tipus de persones que ens respondrien de manera radicalment diferent.

Les del primer grup serien les que els importaria més els fets que no pas la causa d'aquests fets; no importa que el canibalisme fos ritual o gastronòmic, el fet és que uns éssers humans van ser assassinats i devorats pels seus companys d'espècie. En el segon grup hi trobaríem aquells que donen un pes molt més gran als per quès dels actes. Al primer grup m'hi trobaríeu a mi; de vegades penso que, si en alguna cosa eren millors els HAM que els neandertals, potser és que sabien disfressar la realitat molt millor, per més cruel que fos; així, davant dels remordiments de consciència que podria generar l'assassinat d'un nen petit per omplir l'estómac, el que es feia era rentar el cervell de tothom de tal manera que semblés l'acte més justificat i innocent del món.


FONT:

http://news.discovery.com/human/early-humans-cannibalism-jewelry-110706.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada