diumenge, 3 de juliol del 2011

L'Ötzi empaitava cabres monteses

I no només feia footing darrere d'elles, sinó que també els hi clavava la llança, els hi treia el pelatge, les escorxava, els hi buidava els intestins i després en feia talls més petits que seguidament passava pel foc.



Aquestes escenes de carnisseria brutal sembla que van tenir lloc als Alps fa 5.300 anys i 30-45 minuts. No és broma: amb les restes de menjar que es conservaven dins l'estómac de l'Ötzi s'ha pogut determinar que va menjar cabra montesa (i per què no cabra del prat?) i que aquest últim àpat va tenir lloc entre 30 i 45 minuts abans de la seva mort, que com sabem, va ser un combat entre l'Ötzi i 4 brètols que el van atacar per l'esquena.

A més a més de cuinar-se uns selectes bistecs de cabra montesa suïssa, sabem que l'Ötzi probablement no tenia raspall de dents per prevenir la càries, una infecció bacteriana força comuna sobretot a partir de l'agricultura, però que ja trobem entre els neandertals.

Amb el seu escàs 1,60, l'Ötzi era una mica més baix que l'alçada mitjana neandertal i similar a l'alçada de l'època. El pes era de 50 quilos, també molt normalet, i a més, segur que estava en molt bona forma.



Segurament en els propers mesos apareixeran més detalls de la vida de la bèstia dels Alps, i és que no hi ha res millor que tenir una mòmia per fer un viatge en el temps. Us imagineu que algun dia es descobreixi una mòmia neandertal!?


FONT:

http://www.eldeber.com.bo/2011/2011-07-03/vernotaahora.php?id=110703132835

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada